Menu
Motorne pile

Motorne pile (0)

Uređaji proizvedeni za rezanje, obrezivanje i rušenje drveća. Kvaliteta i tehnološka jednostavnost pri upotrebi i održavanju: dobitne karakteristike koju nudi paleta proizvoda dizajnirana s praktičnom namjenom za korisnika, razvijena u skladu sa svim najnovijim tehničkim riješenjima.

Vodič za odabir motornih pila

Za općenite poslove oko kuće, kao što je rezanje drveta za ogrijev, lagano obrezivanje ili mali građevinski  poslovi, električna lančana pila je dovoljna. Uređaj snage 1.5 do 2 kW  je idealan za sve zahtjevne zadatke uz brzinu i jednostavnost.

Za uklanjanje manjih i većih grana, rušenje manjeg drveća i usitnjavanje za ogrijev, preporučujemo lagani uređaj težine od 4 do 5 kg zapremnine od 35 i 45 cm3.

Za intenzivan rad koji zahtijeva maksimalnu pouzdanost i konstantne dugotrajne performanse najbolji uređaji su profesionalne motorne pile zapremnine veće od 50 cm3. Uređaji težine 5 do 10 kg idealni su za rušenje i rezanje velikog drveća.

Za obrezivanje, idealan uređaj je profesionalni kresač visokih grana, koji pruža savršen spoj snage, lagane konstrukcije i jednostavnosti rukovanja. Opremljen s ručkom na vrhu, idealan je za profesionalno obrezivanje i preciznost pri radu, kao što je oplemenjivanje i zahvati na  oboljelom i zaraženom drveću.

Za rezanje i podrezivanje visokih grana ili u slučajevima neravnog terena, kresač je najbolji izbor. Zahvaljujući teleskopu, obrezivanje se može vršti do 5 m od tla i  ujedno na najvišim granama. Sama pila se može podesiti da radi pod kutem od 0 do 90˚.

Ispravno održavanje motornih pila:

  • Nakon svakih 8 - 10 radnih sati, ukloniti poklopac i očistiti filter zraka, zamijeniti ako je oštećen ili jako zaprljan
  • Povremeno provjeriti stanje filtera goriva
  • Povremeno očistiti pera cilindra četkom, ili propuhivanjem kompresiranim zrakom. 
  • Povremeno provjeriti i očistiti svjećicu.
  • Povremeno provjeriti razmak između elektroda.
  • Nakon svakih 30 radnih sati, ukloniti vijak i provjeriti razinu maziva pogonske osovine (kresač).
  • Provjeriti, i ako je potrebno zamjeniti sigurnosnu kočnicu lanca (motorna pila)
  • Okrenuti vodilicu i pobrinuti se da su rupice za podmazivanje čiste (motorna pila)

AUTO MOTO NEWS

Login or Register