Menu
Prskalice

Prskalice (0)

Idealne za ciljane i selektivnetretmane, zahvaljujući prikladnom tlaku i kontrolama atomizacije.  Uređaj usmjerava mlaz točno tamo gdje je potrebno uz brigu da ne ošteti biljke i nasade. Osiguran manji stres čak i za rad u teškim uvjetima rada, pri radu u dužem vremenskom periodu.

Vodič za odabir prskalice

Za odabrane i selektivne tretmane na nasadima  i usjevima, preporučuje se leđni model prskalice opremljen benzinskim motorom zapremnine između 20 do 30 cm3, opcija sa elektro čokom i starterom za lakše paljenje. Jednako važna je i mogućnost prilagodbe tlaka, kako bi se precizno odredio protok za svaku vrstu upotrebe. Dostupno sa različitim ručkama i mlaznicama za velike kuteve.  

Za prskanje i tretmane dezinfekcije  na srednjim i velikim  plantažama i usjevima preporučuje se varijanta na kotačima sa električnim ili benzinskim motorom. Ove prskalice mogu  generirati tok od 15 do 20 lit/min i opremljeni su spremnicima za tekućinu od 50 ili 80 litara, koji omogućuju  duže periode rada bez zaustavljanja. Gumeni kotači osiguravaju jednostavan prijevoz, čak i na teškom terenu.

Ispravno održavanje prskalice

Održavanje leđne prskalice, prskalice na kotačima sa benzinskim i električnim motorom.

  • Provjeriti filter zraka i zamjeniti ako je prljav ili začepljen.
  • Povremeno provjeriti filter goriva, ako je natopljen, ukloniti ga i zamjeniti.
  • Povremeno očistiti pera cilindra, uklanjajući prljavštinu sa četkom ili kompresiranim zrakom.
  • Povremeno očistiti svjećicu i provjeriti razmak elektroda (0,5 mm)

AUTO MOTO NEWS

Login or Register