Search

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se preuzimaju na vaše računalo, tablet ili mobilni telefon kada posjetite web-mjesto ili aplikaciju. Web-mjesto ili aplikacija mogu preuzeti te kolačiće iz vašeg web-preglednika (npr. Internet Explorer, Mozilla Firefox ili Google Chrome) svaki put kada ih posjetite, kako bi vas mogli prepoznati, zapamtiti vaše postavke i pružiti sigurnije iskustvo na mreži.

Općenito, kolačići su vrlo korisni i uobičajena su metoda koju koriste gotovo sve web-lokacije koje posjećujete jer pomažu da vaše iskustvo na mreži bude što je moguće glatko. Iz sigurnosnih razloga, mnoga web-mjesta neće uopće funkcionirati bez korištenja kolačića (ili drugih sličnih tehnologija, kao što su “web-pratilice” ili “oznake”).

Kolačići obično ne sadrže nikakve informacije za identifikaciju pojedine osobe, već se koriste za identifikaciju preglednika na pojedinačnom računalu.

Ako želite, možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće promjenom postavki preglednika, ali to može značiti da web-lokacija neće ispravno funkcionirati

Za više informacija o kolačićima i njihovom utjecaju na vas i vaše pregledavanje posjetite www.aboutcookies.org.